احمد ساجدی در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»، به مقایسهای بین دولت یازدهم و دوازدهم روحانی و دولت کوتاه سیزدهم شهید رئیسی پرداخت و اظهار کرد: در دو دولت گذشته دو رویکرد متفاوت را تجربه کردیم و هدف هر دو اعتلای نظام، عزت و اقتدار نظام اسلامی بود.
وی افزود: رویکردی که در دولت روحانی و نزدیکان و دولتمردان او مطرح بود، مذاکره را تعامل و ارتباط با دنیا از جمله با غرب و بهویژه آمریکا محسوب میشد و این اعتقاد همواره بر افکار برخی از دولتمردان وجود داشته است.
ساجدی بیان کرد: در دولت روحانی پیشرفت، رشد اقتصادی، سرمایهگذاری خارجی و حتی صادرات نفت را در مذاکره با آمریکا و کشورهای غربی میدانستند.
استاد دانشگاه پیامنور بندرخمیر با بیان اینکه مذاکره با دنیا در چه موضعی باشد اهمیت دارد، تصریح کرد: گاهی مذاکره از ضعف و با دستخالی و بدون پشتوانه است که این گونه مذاکره طرف مقابل هر چه امتیاز بخواهد دریافت میکند و هیچ امتیازی هم نمیدهد و از طرفی دیگر اگر مذاکره از موضع قدرت باشد و پشتوانه میدان به کمک دیپلماسی بیاید ورق برمیگردد.
ساجدی ادامه داد: در دولت روحانی با شعار دیپلماسی مقدم بر میدان و با دستخالی بر میز مذاکره نشستن و عواقب آن نقطه قوت است، بعد از به نتیجه رسیدن برجام شاهد خارجشدن یکطرفه آمریکا از برجام بودیم و ما هم نتوانستیم خارج شویم بر اساس دلایلی که نوع مذاکره که از ناحیه ضعف بود و جوری برجام مصوب شد که خروج ما زیانهای بیشتری به کشور تحمیل میکرد.
وی اظهار کرد: در نتیجه بعد از برجام فروش نفت بهشدت تحریم شد و نفتی هم که صادر میکردیم نمیتوانستیم پولش را وارد کشور کنیم و صنایع فضایی تحریم شد و حتی بهجای رسید که در صنایع دارویی در ایام کرونا وارد نکردیم و خیلی از مسائل که وابسته به زندگی روزمره ما بود.
استاد دانشگاه پیامنور بندرخمیر گفت: در دولت شهید رئیسی، همین رویکرد تعامل و ارتباط با دنیا را با یک نگاه دیگری داریم میبینیم و نگرشها متفاوت است و نگرش اول پر کردن و پشتیبانی دست دولت بود و دولت قوی و بااقتدار و با رویکرد میدان و دیپلماسی بر سر میز مذاکره نشستند و دشمن حساب کار خودش را کرد.
ساجدی یادآور شد: مذاکره در موضع قدرت یا دشمن مذاکره نمیکند یا اگر پای میز بیاید مجبور به دادن امتیاز میشود و این مسئله بهوضوح در دولت شهید رئیسی اتفاق افتاد و همچنین مراودات خارجی در سطح بالایی اتفاق افتاد.
وی اظهار کرد: از مهمترین اتفاقات که در مدت کوتاه دولت شهید رئیسی رخ داد، ارتباط بسیار خوب با کشورهای همسایه و بهویژه حاشیه خلیجفارس مانند عربستان سعودی بود و استفاده از ظرفیتهای منطقهای و همچنین عضویت در پیمانهای بینالمللی بریکس و شانگهای و دیگر پیمانها و فروش و صادرات نفت در این دولت به ۲ میلیون بشکه در روز رسید و ورودی اقلام دارویی مثل واکسن و بسیاری از دستاوردهایی که ما قبل از این گره زده بودیم به مذاکرات و تحریمها انجام گرفت.
استاد دانشگاه پیامنور بندرخمیر به مقایسه قدرت نظامی در دو دوره اخیر اشاره و اضافه کرد: در زمان دولت روحانی سایه جنگ بالای سر کشور بود و این در حالی بود که ما هیچ تهدیدی علیه دشمنان ایران و نظام اسلامی نداشتیم؛ اما در دولت شهید رئیسی قاطعانه در برابر زیادهخواهی رژیم صهیونیستی در دفاع از مردم فلسطین و غزه ایستادیم و در مقابل کوچکترین تعرضی که به ساختمان سفارت در سوریه شد اسرائیل را مورد شدیدترین حملات موشکی قرار دادیم.
وی افزود: آنها در واکنش به حرکت مقتدرانه هیچ عکسالعملی نشان ندادند و دیگرکسی جرئت به دستدرازی به منافع ما در هیچ جای عالم نخواهند داشت.
ساجدی عنوان کرد: اگر در زمینه اقتصاد و نظامی با دیدگاه دولت خدمتگزار پیش برویم و تعامل داشته باشیم مؤثرتر و به نفع کشور خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: مذاکرات چند دهه گذشته در ایران و تجربیات که دولتها کسب کردهاند مسیر راه برای دولت چهاردهم هموار کرده تا کشور را مقتدرانه روبهجلو پیش برد.
استاد دانشگاه پیامنور بندرخمیر افزود: با وجود همه تلاشهای شهید رئیسی برخی مغرضانه دولت او را ناکارآمد جلوه میدهند و ملت ایران با رئیسجمهور این شهید سعید خدمتگزاری را به معنای واقعی لمس کرد.
انتهای خبر/
- شهید رئیسی الگویی در تراز رئیسجمهور انقلابی است 1403/03/30 05:49
- مخاطب نامه رهبری، تمام آزادیخواهان عالم هستند 1403/03/29 08:24
- مشارکت در انتخابات ضامن استقلال کشور است 1403/03/28 15:51
- مشارکت در انتخابات، یعنی حمایت از کودکان غزه 1403/03/28 15:38