به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ فصل زمستان هر سال، شاهد زمستانگذرانی زنبورداران استانهای دیگر در استان هرمزگان بودیم و همیشه این سوال در ذهنمان تداعی میکرد که چرا در استان هرمزگان برای زنبورداری سرمایهگذاری صورت نمیگیرد.
سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از سال گذشته با همکاری دستگاههای حمایتی که جزو سه و چهار تبصره ۱۸ در اختیارشان بود وارد تفاهم شده و کمک کردند ۱۳۲ نفر را با کمک فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهایی که ظرفیت تولید عسل را دارا بودند لیستی تهیه و به بانک معرفی شدند.
این روند ادامه دارد و امید است عسل مناسبی را در استان تولید شود تا ارزشافزودهای برای استان هرمزگان داشته باشد.
قدامات خوبی برای ایجاد زنجیره تولید کاغذ در استان هرمزگان صورت گرفته است، همچنین در خصوص زراعت چوب نیز باید گفت که در نوار ساحلی جنوب کشور میتوان کاشت گونه اکالیپتوس را انجام داد که برای تولید کاغذ مناسب است.
کشور ایران در حال حاضر، واردکننده کاغذ هست، حتی خیلی از کارخانجات تولید کاغذ، خمیر آن را وارد، و کاغذ مورد نیاز را تأمین میکنند، یکی از سرمایهگذارانی که بیش از ۵۰ درصد کاغذ مورد نیاز کشور را تامین میکرد تقاضای اختصاص زمین جهت زراعت چوب را داشته که با کاشت نهال اکالیپتوس در زنجیره تولید کاغذ، مشارکت کند، لذا از سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از وی خواسته با توجه به امکانات خوب بندری و زمینه لازم برای کاشت اکالیپتوس کارخانه تولید کاغذ را به استان هرمزگان منتقل کند.
بنابراین با همکاری سازمان صنعت معدن و تجارت استان هرمزگان و همچنین شرکت شهرکهای صنعتی استان، زمینی جهت احداث کارخانه تولید کاغذ در محل شهرکهای صنعتی اختصاص یافت تا زنجیره کاغذ در استان هرمزگان تکمیل شود.
در تشریح راهکاری برای حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در بنادر نیز باید گفت که سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی در بنادر، که به دلیل گرمای شدید، در امر مهم صادرات و واردات، عمر محصولات کاهش مییابد، طرحهای زیادی را با هماهنگی اداره تابعه، به استاندار، سازمان برنامه بودجه و تأمین منابع ارائه داده و موفق شده ساخت اولین سالنهای سردخانه در بنادر استان با سرمایهگذاریهای بخش خصوصی، محقق کند.
در زمینه نساجی، نیز طبق مطالعات انجامشده از قبل، شرکت سپیدان، زاگرس بهعنوان زنجیره حیوانی و سواحل مکران را بهعنوان زنجیره گیاهی، معرفی شده بودند، اما باتوجهبه اقلیم استان هرمزگان، در سال گذشته و همچنین دوسال گذشته، بیش از ۷۵۰ هکتار به کشت پنبه اختصاص داده شد که به لحاظ تناژ و کیفیت نخ تولیدشده به دلیل اقلیم استان، بینظیر بود.
برای دست یافتن به شهر نساجی، باید اقدامات دیگری صورت بگیرد، با مدیریت صنایع نفتی مانند جاسک که صنایع پتروپالایشات مختلفی دارد، استان هرمزگان میتواند زنجیره نخ در بحث نفتی و گیاهی داشته باشد.
کشت پنبه نیز سالها به دلایل مختلف، فراموش شده بود، اما کشت آموزشی پنبه دو سال است که درحال انجام است، سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با سرمایهگذاریهای مختلفی وارد مذاکره شده، به دلیل انتقال آب، هزینه زیرساخت، بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان است، لذا با احداث سد سدیچ منطقه جاسک، میتوان اراضی بیشتری هم به نباتات گرمسیری و هم برای کشت پنبه اختصاص داد.
انتهای خبر/
- نمایشگاه بینالمللی واردات شانگهای چین برگزار میشود 1403/03/30 09:24
- استقرار 60 واحد صنعتی در شهرکهای تازهتاسیس 1403/03/30 08:25
- پرورش ماهی در قفس گامی در جهش تولید 1403/03/29 08:27
- توقیف انبار 145 ميلياردي کالاي قاچاق 1403/03/29 09:52