به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، شبهای محرم آرام و قرار دلهای عاشقان و دلباختگان اباعبداللهالحسین علیهالسلام را بیتاب کرده است؛ اینجا بوی محرم کوچه و خیابان را گرفته و مردمانی که برای حسینابنعلی(ع) با لباس عزا و بیرقها ارادت خود را به نمایش میگذارند.
جایجای میهن اسلامی ایران، اکنون عزادار پسر فاطمه (س) است و هرمزگانی که نسل به نسل و سینهبهسینه برای امامی که پرچم سرخ شهادت را در دنیا برافراشته است و هر سال بهتر از سال دیگر میزان ارادت و ادب خود را به ساحت امام مهربانی نشان میدهند.
شبهای دلدادگی در هرمزگان باحال و هوای خود تماشایی است و نوحههای نشسته که بخشی از تاریخ ارادت مدافعان خلیجفارس به این امام همام و نوحههای که لبریز از عشق به اهلبیت علیهمالسلام را در خود جایداده و پیر و جوان با همخوانی آن فضای خاصی را ایجاد میکند.
مساجد هرمزگان مانند هر سال قبل از محرم شروع به سیاهپوش کردند مساجد و تکایا، هیئتها میکنند و آماده برای محرم میشوند.
مرادی از ذاکران و بانیان و از قدیمیهای حسینیه و منبر امام جعفر صادق (ع) «کرتی» است که سالهای زیادی را از دوران کودکی و نوجوانی تا میانسالی را در این حسینیه گزارنده و با عشق و ارادت به سالار شهیدان زندگی کرده است.
وی میگوید: این حسینیه قریب به ۱۵۰ سال پیش در کنار دروازه ورودی شهر بندرعباس ساخته شده است که سالهای زیادی است که برنامهها و مراسمات سیدالشهداء علیهالسلام در آن برگزار میشود.
وی ادامه داد: این حسینیه باهمت چهار برادر ساخته شد و سالهای سال است که نوکری امام حسین علیهالسلام را بر عهده دارند و عزای حسینی در آن خاموش نشده و مفتخر است که سالهای متمادی بیرق ابیعبدالله را در این ناحیه شهر برافراشته است.
مراسمات امام حسین (ع) در این حسینیه ماندگار است
مرادی میگوید: پیر و جوان و نوجوان از بسیجی گرفته تا هیئتی و بچههای محله همه چند روز قبل از محرم میآیند و برای سیاهپوش کردند فضای حسینیه همکاری میکنند اینجا همه برای حسین (ع) یکصدا هستند و وحدتی بیمثال ایجاد میشود.
وی ادامه داد: یادم میآید زمانی این حسینیه در دوران هشت سال دفاع مقدس دلاورمردان جبهه حق و باطل اعزام میشدند و در ایام محرم ضمن پشتیبانی حال و هوای دیگری را به این حسینیه میبخشید و ذکر یا حسین بر لب رزمندگان اسلام همواره جاری بود.
محرم رونقبخش مساجد و حسینیهها است
این ذاکر اهلبیت علیهمالسلام اضافه کرد: محرم رونق عجیبی به حسینیه ما میدهد و استقبال همه مردم تماشایی است و چراغ هدایت حسینابنعلی(ع) خاموشی ندارد و این وحدت باعث شده دلها به هم نزدیک شوند و کودکان و نوجوانان ما درس ادب و اخلاق را از مکتب حسین بیاموزند.
وی گفت: نوجوانان ما چای ریز عزاداران حسینی هستند و با چه دقت و حوصله عجیبی که ما را یاد کودکی و نوجوانی خود میاندازد برای خانه اهلبیت بهویژه امام حسین علیهالسلام خدمت میکنند و این نوکری که آمیخته به اخلاص است.
نمایش عاشورای نوجوانان و جوانان حسینیه
مردم همیشه برای تهیه لوازم پختوپز و پذیرایی دستگاه امام حسین (ع) در صحنه هستند و با نذورات و کمکهای خود برای رونق مراسمات نقشآفرینی میکنند.
در این حسینیه از شب ششم پخت حلیم آغاز میشود و مردم در کنار هم در پخت آن کمک میدهند و در نهایت گرمی آن دیدن تناول عزاداران حسینی است که خستگی را از بدن انسان دور میکند و این پختوپز تا روز عاشورا ادامه دارد.
جوانان این حسینیه کارهای فرهنگی ویژهای هم دارند، ۲۵ تا ۳۰ جوان و نوجوانی که با شور و شعور خود در شب عاشورا در قالب گروه نمایش قسمتی از واقعه کربلا را به نمایش میگذارند و زحمتهای فراوانی را برای اجرای آن اما با عشق به نمایش میگذارند.
اهل سنتی که مرادش از سیدالشهدا گرفت
وی میگوید: این حسینیه نهتنها پذیرای شیعیان بلکه اهلسنت هم ارادت خود را به سید و سالار شهیدان با اهدای نذورات و کمک و حتی بردن نذری شریک هستند و از قدیمالایام با ما در برگزاری مراسمات همکاری دارند.
این خادم اهلبیت افزود: یادم میآید یکی از همسایههای ما که از قضا نیز اهلسنت است، دختری داشت که از بندر لنگه و حامله نمیشد و در یکی از شبهای محرم خواب میبیند که از حسینیه ما آب میخورد و این قضیه را با مادر و پدر خود در جریان میگذارد و آنها نیز با آمدن به مراسم امام حسین علیهالسلام و خوردن آب بعد از چندی متوجه میشوند دختر آنها حامله شده است.
حس و حال عجیبی داشتند و سالها است که در ایام محرم خود را به این حسینیه میرسانند و در کنار عزاداران حسینی برای اباعبدالله سوگواری میکنند.
بانوان با صبر و حوصله نقش اثرگذاری در هیئتها دارند
ذاکر اهلبیت گفت: نقش بانوان در واقعه کربلا و چه هم اکنون بینظیر بوده و با صبر و حوصلهای که دارند همیشه پشتیبانی و گاهی با نقش مادری خود همه را برای نظمی بیبدیل در مراسمات دارند.
بانوان نیز بهغیراز پشتیبانی و کارهای که در مراسمات از پختوپز و دیگر کارها گرفته قسمتی از وقت خود را برای مراسمات خود اختصاص میدهند و منبر و روضهخوانی دارند که بعد از نماز مغرب و عشا برگزار میشود.
انتهای خبر/
- واریز ۹۸۴۹ میلیارد به حساب وزارت بهداشت 1403/03/30 10:49
- کشف ۱۴۷ کيلو ترياک در هرمزگان 1403/03/30 08:28
- خدمات مشاوره حقوقی و خانواده در بقاع متبرکه 1403/03/30 07:41
- توزیع 4266 کیلو گوشت اهدایی توسط خیرین قشمی 1403/03/29 10:24