خبر های امروز : 6
اقتصادی | - شماره خبر : 5556
1403-08-12 01:46 https://hormoz.ir/short/N32O7
هرمز گزارش می‌دهد؛
نوغان‌داری، پردرآمد و سازگار با اقلیم هرمزگان
نوغان‌داری در استان‌های شمالی و برخی از استان‌های مرکزی کشور سال‌هاست در حال انجام است، هم‌اکنون در استان هرمزگان نیز به دلیل اقلیم مناسب، در دست اقدام است.

 به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، طبق اسناد بالادستی، سازمان جهاد کشاورزی موظف است موضوع بهره‌وری را در دستور کار خود قرار دهد، اما استان هرمزگان با دو چالش تنش خشکی و همچنین تنش شوری مواجه است که سازمان جهاد کشاورزی استان، موفق شده تا حدودی، تنش خشکی را با افزایش راندمان آب و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، مرتفع سازد.

همچنین بر اساس اسناد بالادستی، سازمان جهاد کشاورزی می‌بایست شورورزی را در دستور کار خود قرار می‌داد، شاید برای اولین‌بار در کشور است که این سازمان، اراضی را در سواحل شناسایی کرد تا بتواند از جلبک که تکنولوژی و کار جدید در کشوراست کار مطالعات آن را انجام دهد.

 اکولوژی خلیج‌فارس با همکاری همکارانشان در سیستان، گونه‌ای را کشت کرده بودند سعی شد از طرف شرکت شهرک‌های کشاورزی برای اجرای زیرساخت آن کمک گرفته شود که این اقدام صورت گرفت و مطالعات آن انجام شد و چند روز پیش نیز به مرحله فراخوان رفت، این اقدام می‌تواند به سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در تهیه علوفه که یکی از چالش‌های این سازمان در تأمین دام هست، کمک کند.

پیش رفتن به سمت سرمایه‌گذاری‌های بزرگ که بتواند اقتصاد استان را متحول کند یکی دیگر از نیازهای سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان بود، در اسناد این سازمان و همچنین برنامه‌های قبلی دولت در استان هرمزگان بود که بتواند میوه‌های گرمسیری را توسعه دهد.

 عباس مویدی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: استان هرمزگان، ظرفیت بالایی را برای توسعه نخیلات داشت، لذا از طریق کمک‌های فنی اعتباری توسط بانک‌ها موفق شدیم یک هزار و ۱۰۰ هکتار از نخیلات استان را اصلاح و نوسازی کنیم، از طرفی هم راه‌اندازی بزرگ‌ترین نخلستان مجهول جهان در منطقه محروم بشاگرد (دشت پلپلک) در حال انجام است که علاوه بر ایجاد تحول عظیمی در زمینه تولید خرمای درجه یک و اشتغال بالا، چهره محرومیت را از این شهرستان بزداید، در کنار همه این موارد، ارزش‌افزوده بالایی را در منطقه رقم می‌زند.

 وی افزود: اقلیم استان هرمزگان برای کشت میوه‌هایی همچون موز بسیار مناسب است، این در حالی است که بیش از یک میلیارد دلار ارز برای واردات و تأمین موز موردنیاز بازار، از کشور خارج می‌شود، میزان اراضی که در اختیار شرکت گذاشته شد اراضی تحت عنوان سهامی زراعی بود که با تمامی زیرساخت‌ها به‌روزرسانی شده است، مذاکرات لازم با سرمایه‌گذار انجام‌گرفته و اراضی مدنظر به‌زودی تحویل شرکت داده خواهد شد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح کرد: ۵۷۳ نفر از اهالی شهرستان جاسک و بشاگرد عضو سهامی زراعی هستند که سال‌ها نتوانستند از تمام اراضی استفاده کنند البته قرارداد مناسبی نیز منعقد شده بود؛ اما مجبور شدیم از طرف حقوقی و به‌عنوان شخص ثالث ورود کنیم تا این قرارداد فسخ شود و توسط سرمایه‌گذاری که توان فنی و مالی دارد با ورود مجمع سهامی زراعی و هیات رئیسه به توافق برسد و به‌زودی زمین تحویل داده خواهد شد معادل در سال جاری حدود ۱۰۰۰ هکتار زیر کشت خواهد رفت که معادل ۴۰ درصد نیاز کشور است.

 مویدی اضافه کرد: باتوجه‌به شعار سال و فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت مردم در اقتصاد کشور، می‌توان گفت که بخش کشاورزی، مردمی‌ترین بخش اقتصاد کشور ایران است؛ ولی به دستور رهبر معظم انقلاب باید به‌صورت منسجم‌تری اقدام می‌شد به‌عنوان‌مثال صندوق خرد زنان، به‌تنهایی جنبه اقتصادی داشت؛ اما ازآنجایی‌که به دنبال توانمندتر کردن آن بودیم تا نمود بیشتری داشته باشد و حضور زنان در عرصه اقتصاد استان به‌ویژه کشاورزی، بحث نوغان‌داری را دنبال کردیم.

 وی بیان داشت: نوغان‌داری در استان‌های شمالی و برخی از استان‌های مرکزی کشور سال‌هاست در حال انجام است، اما در استان هرمزگان نیز این کار را دنبال کردیم؛ چون ظرفیت برای انجام این اقدام در اقلیم استان هرمزگان وجود داشت.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: نوغان‌داری می‌تواند در کنار تمام فعالیت‌های کشاورزان، به‌عنوان یک فعالیت اقتصادی برای زنان روستایی که همگی عضو صندوق تأسیس‌شده در روستاها هستند بتوانیم حمایت مالی و همچنین آموزش‌های لازم ارائه دهیم زیرا ۳۰۰ نفر از زنان روستایی و حتی مردان که متقاضی نوغان‌داری بودند آموزش‌های لازم را فراگرفتند، در همین راستا نیز بیش از ۲۲ هزار اصل نهال درخت توت در استان هرمزگان کاشته شده است.

 مویدی گفت: در حوزه کشاورزی زمان لازم نیاز داریم تا سرمایه‌گذاری یا تولیدات به ثمر برسند در حوزه توت نیز طبق آنچه کارشناسان برآورد کرده‌اند حداقل باید سه سال از کشت اولیه آن بگذرد تا بتوانیم از درختان کاشت شده، برای تولید کرم ابریشم اقدام کنیم.

 وی بیان کرد: به دلیل کیفیت بالای نخ ابریشم آزمایشی تولیدشده در استان هرمزگان، این محصول به قیمت ۸۵۰ هزار تومان به فروش رفت درحالی‌که قیمت اصلی آن ۴۵۰ الی ۵۵۰ هزار تومان بود همین امر سبب شد که متقاضیان زیادی برای کاشت نهال درخت توت و نوغان‌داری اعلام آمادگی کنند.

 انتهای خبر/

نظرات