
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ حجتالاسلام والمسلمین کاظم لطفیان در دومین همایش ملی نقشآفرینی مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی، که با حضور علما، اندیشمندان و فرهیختگان برگزار شد، تمدن اسلامی را تمدنی یگانه، پیشتاز و جاودانه دانست.
وی افزود: این تمدن بر اصولی استوار است که وجدان بشری را بیدار کرده و تأثیرات عمیقی بر انسانها گذاشته است.
به گفته دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور، تمدن اسلامی همچنان پیشتاز بوده و با روح انقلابی خود به تحول در جامعه بشری پرداخته است و این روند برای همیشه ادامه خواهد داشت، چراکه نشاندهنده مسیر مبارزه حق و باطل در تمام عرصههاست.
لطفیان در ادامه به تأثیر تمدنهای مختلف جهان اشاره کرد و گفت: تمدن اسلامی همواره در رأس تمدنهای جهانی قرار داشته و امروز نیز به ویژه با محوریت جمهوری اسلامی ایران نقش بیبدیلی در تمدنسازی ایفا میکند. در مقایسه با تمدنهای غرب، چین و هند که هرکدام رنگوبویی خاص دارند، تمدن اسلامی بر پایه فرهنگ مذهبی و الهی خود تأثیرات عمیق و ماندگاری بر بشریت گذاشته است.
وی، تأکید کرد: مدارس علوم دینی رسالت سنگینی در بازآفرینی تمدن اسلامی دارند. این مدارس باید سازه تمدنی را که پیامبران اولوالعزم بنیانگذار آن بودند، بازآفرینی کنند؛ سازهای که شامل نظام اجتماعی، تفکر توحیدی، معادشناسی، رابطه ماده و غیب، و تفکر تربیتی الهی است.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در ادامه به نقش پیامبران در پایهگذاری این تمدن اشاره کرد و اظهار داشت: از حضرت نوح (ع) که نخستین سازه اجتماعی را بنا نهاد تا حضرت ابراهیم (ع) که سازه توحیدی را گسترش داد و بنیانهای اجتماعی را استحکام بخشید، تا حضرت موسی (ع) که رابطه ماده و غیب را تبیین کرد، و حضرت عیسی (ع) که نظام تربیتی توحیدی را تکمیل نمود، همگی سهم بزرگی در ایجاد این تمدن الهی داشتند. در نهایت، پیامبر اسلام (ص) این تمدن را با تشکیل حکومت اسلامی به اوج خود رساند.
لطفیان به پنج نکته کلیدی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بازآفرینی تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: اولین نکته، اجتماع حول محور شخصیت پیامبر اسلام است؛ چراکه مراجعه به شخصیت ایشان برای دستیابی به تمدن اسلامی ضروری است. همچنین ایجاد نهضت علمی برای مقابله با افراط، تفریط و تکفیر باید در اولویت باشد.
وی تأکید کرد: قدس شریف و فلسطین نباید فراموش شوند، جامعه اسلامی نباید در مواجهه با نفاق و بدبینیهای درونگروهی تسلیم شود.
گفتنی است، این همایش در چهار کارگروه تخصصی برگزار شد: کارگروه قرآنی برای استخراج آموزههای تمدنی از مفاهیم قرآنی، کارگروه حدیثی برای بررسی نقش پیامبر اسلام (ص) در پایهگذاری تمدن اسلامی، کارگروه سیاسی و اجتماعی برای تحلیل نظام حکمرانی اسلامی و کارگروه بانوان برای بررسی نقش زنان در تمدن اسلامی، به ویژه در موضوعاتی چون عفاف و حجاب.
همایش فوق که سال گذشته در استان گلستان برگزار شد، امسال با استقبال گسترده در استان هرمزگان برگزار گردید. مقالات ارائهشده در این همایش پس از بررسی و جمعبندی، نتایج نهایی آن اعلام خواهد شد.
انتهای خبر/