به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ اقتصاد دریا محور، توسعه جزایر، نگاه به معیشت مرزنشینان و... اینها واژگانی به شمار میرود که در سالهای اخیر پرتکرار شده و همه به دنبال رونق آن هستند.
با اشاره و رهنمودهای آگاهانه امام خامنهای (مدظلهالعالی) مبنی بر رسیدگی به جزایر و توسعه اقتصاد دریا محور این سخنان آویزه گوش مسئولان شد و در تلاش هستند تا آبادانی بیشتر و امکانات را به جزایر برسانند و از این طریق اقتصاد دریا پایه همچنین معیشت مرزبانان را رونق دهند.
استان هرمزگان با همجواری با دو دریای بزرگ خلیجفارس و عمان و دارابودن ۱۴ جزیره یکی از گزینههای مهمی است که باید به اقتصاد دریایی و رونق جزایر آن پرداخته شود.
راهبُردی و مهم بودن هرمزگان باعث جلبتوجه مسئولان لشکری و کشوری شده و رسیدگی به این خطه از جنوب کشور بی شک در رأس امورات مسئولان قرار دارد.
اقتدار و امنیت در جنوب موج میزند
در هرمزگان پسرهای ناخداهای باخدا چنان باابهت و اقتدار در تنگه هرمز و مرزهای دریایی ایستادگی میکنند که هر کشتی تجاری برای عبور از مرزهای آبی ایران باید با زبان فارسی صحبت کند و این یعنی اقتدار دریادلان در حوزه امنیتی.
همانگونه که از لحاظ امنیتی در هرمزگان به جایگاههای والا دست یافتهایم از نظر گردشگری نیز توجه ویژهای به جزایر استان بهخصوص بوموسی شده است.
جزیره بوموسی منطقهای بکر و زیبا به شمار میرود که درگذشته تنها بومیان آن منطقه از این زیباییها استفاده میکردند و کمتر کسی میدانست که این جزیره برای گردشگری نیز بسیار مهم بوده و میتواند گردشگران فراوانی را به خود جذب کند.
مهم بودن جزیره بوموسی وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم را واداشت تا به این جزیره راهبُردی سفر کند و از نزدیک ظرفیتها و مشکلات مردم این خطه از خلیجفارس را ببیند.
افزایش پروازهای بوموسی به بندرعباس به چهار پرواز هفتگی
نیمه آبانماه سال جاری فرزانه صادق بعد از بازگشت از جزیره بوموسی مطرح کرد: دقایقی است که از کنار آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس و جزایر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به پایتخت بازگشتهام. امروز در بازدید از جزیره بوموسی شاهد ظرفیتهای بسیار در کنار مشکلات و محدودیتها بودم.
صادق افزود: در بازدید امروز فرصتی دست داد و با مردم بومی این جزایر که سالهاست بهخاطر شغلشان در آنجا ساکن هستند؛ صحبت کردم.
وی با بیان اینکه «در دولت چهاردهم به آنچه که مقام معظم رهبری سالهاست بر اقتصاد دریا محور و پیشرفت و توسعه جزایر سهگانه تأکید داشتند، عمل میشود»، گفت: موضوع جمعیت ساکن در این جزایر، موضوع مهمی است که برای تأمین مسکن آنها تدابیری اندیشیدهایم و بهزودی مسئله اسکان در جزیره بوموسی تسهیل میشود. همچنین برای سکونت افرادی که دل در گرو این جزیره دارند و نیز مردمی که علاقه دارند از اقصینقاط کشور به این جزیره سفر و زندگی کنند، نیز پیشبینیهای لازم انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی از افزایش پروازهای بوموسی به بندرعباس به چهار پرواز هفتگی خبر داد و گفت: تأمین شناورهای تندرو برای جابهجایی شهروندان بوموسی نیز در دستور کار قرار گرفت.
۷ اقامتگاه بومگردی در بوموسی فعالیت میکند
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان روز گذشته در برنامه رادیویی مردم و مسئولان با اشاره به فعالیتهای انجامشده برای توسعه گردشگری جزیره بوموسی گفت: با همکاری مراجع بالادستی و دستگاههای متولی در جزیره و نگاه و رویکرد جدید به توسعه پایدار و عمران متوازن در حوزه جزایر بهخصوص جزیره بوموسی، زیرساخت گردشگری شامل کمپینگ گردشگری در ساحل بوموسی برای استفاده بهینه از ساحل برای گردشگران توسط این اداره کل ایجاد شده است.
محسنی بیان کرد: پهنه گردشگری در جزیره بوموسی در حال تحویل از اداره مسکن و شهرسازی است که بستر مناسبی برای سرمایهگذاریهای و توسعه گردشگری جزیره است.
ساز رونق در جزیره بوموسی کوک است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان با بیان اینکه دو اقامتگاه بومگردی در جزیره فعالیت دارند، عنوان کرد: پنج واحد هم در حال مراحل صدور پروانه بهرهبرداری هستند
وی افزود: خط مسافری دریایی بندرعباس به جزیره بوموسی دو روز در هفته روزهای یکشنبه و چهارشنبه دایر شده است و همچنین ظرفیتهای گردشگری هوایی نیز دایر است.
علیایحال که ساز رونق در جزایر هرمزگان علیالخصوص در جزیره بوموسی کوک است باید توان و ظرفیت بومیان نیز در نظر گرفته شود.
انتهای خبر/