حجتالاسلام صابر پروین در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ درخصوص نقش قرآن در ساختن جامعه سالم گفت: قرآن کریم بهعنوان کتاب مقدس مسلمانان، نقش بسیار مهمی در ساختن و شکلدهی به جامعهای سالم و منظم ایفا میکند.
وی در ادامه افزود: اصول و آموزههای قرآن میتوانند اساس اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی یک جامعه را بنا کند.
رئیس دارالقرآنالکریم استان هرمزگان تصریح کرد: قرآن در بسیاری از آیات خود، انسانها را به فضیلتهایی مانند صداقت، بخشش، تواضع، احترام به حقوق دیگران و عدالت دعوت میکند، لذا رعایت این اصول در زندگی فردی و اجتماعی باعث میشود که افراد جامعه در کنار هم بهطور مسالمتآمیز و اخلاقی زندگی کنند.
پروین بیان داشت: کتاب آسمانی قرآن در آیات زیادی بر اهمیت عدالت در جامعه تأکید میکند و از مسلمانان میخواهد که به حقوق دیگران احترام بگذارند و در قضاوتها عدالت را رعایت کنند، این عدالت اجتماعی موجب کاهش تبعیضها و نابرابریها در جامعه میشود.
وی اضافه کرد: قرآن مسلمانان را به همکاری و همبستگی در راستای کمک به یکدیگر و رفع مشکلات اجتماعی دعوت میکند، این اصل باعث میشود که در جامعه یکپارچگی، همدلی و همکاری میان افراد تقویت شود و مشکلات اجتماعی بهطور گروهی حل گردد.
رئیس دارالقرآنالکریم استان هرمزگان یا اشاره به نقش قرآن در برقراری امنیت اجتماعی گفت: قرآن بر اهمیت برقراری صلح و امنیت در جامعه تأکید دارد، برای مثال، با بیان آیات مربوط به منع جنگهای بیهدف، ظلم و فساد، قرآن بهطور غیرمستقیم جامعه را به سمت یک زندگی آرام و سالم هدایت میکند.
پروین افزود: قرآن انسانها را به رعایت حقوق یکدیگر و حقوق طبیعت دعوت میکند، اصولی مانند احترام به حقوق زنان، حقوق کودکان، حقوق اقلیتها و رعایت حقوق بشر در قرآن بهطور مفصل آمده است.
وی بیان کرد: قرآن از همان ابتدا بهطور ضمنی انسانها را به جستجو و کشف علم و معرفت دعوت میکند، جامعهای که بر پایه علم و دانش استوار باشد، بهطور طبیعی قادر است مشکلات خود را بهطور علمی و منطقی حل کند.
رئیس دارالقرآنالکریم استان هرمزگان همچنین تأکید کرد: قرآن برای کاهش فقر در جامعه تأکید زیادی دارد و به صدقه دادن، زکات و کمک به نیازمندان بهعنوان مسئولیتی اجتماعی و دینی اشاره کرده است، زیرا این عمل میتواند فاصله طبقاتی را کاهش داده و به برقراری عدالت اقتصادی کمک کند.
پروین در پایان تصریح کرد: قرآن بهعنوان یک منبع جامع و کامل، اصول و رهنمودهایی را برای ساختن جامعهای سالم، عادلانه، اخلاقی و پر از محبت ارائه داده است که اگر به درستی پیادهسازی شود، میتواند پایهگذار یک جامعه موفق و پایدار باشد.
انتهای خبر/