خبر های امروز : 4
مروج سنت‌های خوب در جامعه باشیم
اجتماعی | شماره خبر : 6209
1403-10-06 01:13 https://hormoz.ir/short/VwaL8
کارشناس دینی:
مروج سنت‌های خوب در جامعه باشیم
کارشناس دینی گفت: با پایه‌گذاری سنت‌های خوب در جامعه در ترویج فرهنگی دینی کوشا باشیم.

حجت‌الاسلام حسین غلامی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که در اقوام، ملت‌ها چه در میان پیروان ادیان و مذاهب وجود برخی از آداب و رسومات است که باعث خوب است و برای خود بنیان‌گذاری و پایه‌گذاری دارد.

وی افزود: اگر این سنت حسنه باشد برکاتی را در جامعه به دنبال خواهد داشت و در برخی از جوامع نیز ابتکار و خلاقیتی برای احیای مکتب به وجود می‌آید تا در جهت حفظ و ترویج و تبلیغ معارف دینی به کار رود که کار بسیار خوبی است.

غلامی بیان کرد: در حدیثی از پیامبر اسلام (ص) می‌خوانیم «مَن سَنَّ سُنَّةً حَسَنةً عُمِلَ بها مِن بَعدِهِ» هرکه سنّت نیکویی بگذارد که پس از مرگش بدان عمل شود. «كانَ لَهُ أجرُهُ و مِثلُ اُجُورِهِم مِن غَيرِ أن يَنقُصَ مِن اُجُورِهم شيئا» هم اجر خودش را دارد وهم به‌اندازه اجر کسانی که به آن عمل می‌کنند؛ بی آن که از اجرایشان چیزی کم شود. 

امام‌جمعه بشاگرد ادامه داد: پیامی این حدیث دارد این است که اگر کسی سنت نیکویی را در یک اجتماع پایه‌گذاری کرد هم ثواب برای آن شخص است و ثواب کسانی که آن عمل را انجام می‌دهند تا روز قیامت نیز شریک است.

وی به بنیان‌گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: امام راحل در ثواب شهدا دفاع مقدس، شهدای مقاومت از شهید حاج‌قاسم سلیمانی و شهید حسن نصرالله و خدمتگزاران انقلاب مانند شهید رئیسی و کسانی که ترویج فرهنگ دینی و اهل‌بیت علیهم‌السلام می‌دهند و حتی رهبر معظم انقلاب شریک است و این بهترین و خوب‌ترین معامله با خداوند رحمان هست.

غلامی ادامه داد در مقابل آن نیز در ادامه حدیث می‌خوانیم «و مَن سَنَّ سُنَّةً سَيِّئَةً فَعُمِلَ بها بَعدَهُ كانَ علَيهِ وِزرُهُ و مِثلُ أوزارِهِم مِن غَيرِ أن يَنقُصَ مِن أوزارِهِم شيئا» و هرکه سنّت ناپسندی بنهد و پس از مرگش بدان رفتار شود، گنهکار است و به‌اندازه گناهان کسانی که به آن سنّت عمل می‌کنند نیز برایش گناه باشد؛ بی آن که از گناه آنان چیزی کم شود.

کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی از سنت‌های خوب در اسلام ازدواج است که باید جوانان را به این سمت تشویق کنیم؛ اما کدام ازدواج، عقد و عروسی که به سمت گناه و معصیت نرود و در برخی از مراسمات از سنت‌های غلط پیروی می‌کنند و مراسم بزم و شادی است و پای چیزهای باز می‌شود که خدا و پیغمبر راضی نیست و شروع یک زندگی با اینها برای ما که نوکر امیر المومنین (ع) و امام حسین (ع) در سینه داریم پسندیده نیست.

وی ادامه داد: در بشاگرد سنت بسیار پر خرجی برای مراسمات ترحیم اموات بود که علاوه بر مصیبت ازدست‌دادن عزیزان خود یک مصیبت دیگری نیز داشتند که باید آن را انجام می‌دادند؛ اما یکی از افراد همین شهر آمد و بزرگان را جمع کرد و خودش شروع کنند شد تا این سنت از بین برود، اینها است که می‌تواند برای جامعه مفید باشد.

انتهای خبر/

نظرات